Hvad er Tai Chi Chuan.

Tai Chi er det forkortede navn for Tai Chi Chuan der også skrives Taijiquan 太極拳 – og som kan betyde “Den højeste ultimative knytnæve” eller “den ypperste træning” og er den mest kendte form for kinesisk kampkunst (Wushu). Måske bedre kendt som Kung Fu. Men faktisk referere Kung Fu til enhver praksis, eller udførelse der tager lang tid at mestre. Og det er i den betydning man skal se Tai Chi Chuan.

Tai Chi er en kinesisk kampkunst, der indeholder træning af kroppen til kamp, træning med våben, indre styrke (Neo Kung) push hands og form der kan bruges til konkurrencer. De fleste træner dog hovedsageligt Tai Chi for at styrke sind og krop. Og Tai Chi har da også været praktiseret som et sundhedsfremmende system i Kina gennem flere tusidne år helt frem til i dag

Tai Chi bygger på et spirituelt fundament med rod i den allertidligste kinesiske filosofi, Taoismen. Tai Chis vigtigste principper bygger på harmonien mellem Yin og YangYin  Yang er symbol for den grundlæggende dualitet i universet. Det er overgangen mellem Yin og Yang og det uendelige cirkulære samspil, der er det centrale i den oprindelige idé med tegnet. Tai Chi’s navn er udledt af det kinesiske navn for dette tegn, Taiji Tu eller Tai Chi tegnet. Tai Chi trænes også som Qi Gong, der betyder “Energi arbejde”.  De forskellige øvelser i Tai Chi kan man enekeltvis træne som Qi Gong. Qi Gong er også en kunstart i sig selv, der kan sateret så langt tilbage som til Den gule Kejser ca. 2600 år før kristus.

Der findes mange forskellige stilarter af Tai Chi Chuan, da mange mestre ofte endte med at lave deres egen version af Tai Chi. Dog kan man enes om at der er  5 store stilarter: Yang – Chen – Wu  – Wu Hao og Sun.

Læs artikel udgivet i Jungshovedbladet no 3 september 2021

Visit Us On Facebook